Baby Skin Care for My Newborn | A Sweet Life To Remember


MY POPULAR POSTS THIS MONTH

18 July 2013

Baby Skin Care for My Newborn

Untuk 2nd child newborn, i still choose organic which is natural & gentle. Since kita tak tau kan kulit baby nanti camner. Lagi pon agak menakutkan bila baca keburukkan paraben dalam skincare.. u can google..

Kalau Amsyar dulu i pilih Buds baby range, kali ni i pilih Burt's Bee for baby. Of course i beli trial pack or started kit dulu. kalau wangi, baby pon ok, baru beli yang besar punya.

Picture : Baby Bee Getting Started Kit, Baby Bee Skin Creme, Baby Bee Dusting Powder.

I bought it thru  burtsbees online jer. Since tak ada outlet kat johor, terpaksa beli online je. Outlet dia ada 6 je kat malaysia. 

The Curve - G Floor( next to Borders )
Tel: 03-7725 4006

The Gardens Mall - LG Floor ( next to Cold Storage )
Tel: 03 - 2287 7450

Sunway Pyramid Shopping Mall
Unit No: G1.116B, Ground Floor ( New Wing )

Parkson, Subang Parade
Cosmetic Floor

Suria KLCC ( Near Signature FoodCourt )
Lot No.K23, Level 2
Tel: 03-2163 3933

Plaza Gurney ( Near Parkson )
Unit No:170-01-21A, First Floor
Tel: 04 - 2288 510


Dalam Baby Bee Getting Started Kit tu ada 5 item iaitu Baby Bee Nourishing Lotion 1 oz, Baby Bee Shampoo & Body Wash 1.8 fl oz, Baby Bee Diaper Ointment 0.75 oz, Baby Bee Nourishing Oil 1 fl oz, Baby Bee Buttermilk Soap 0.8 oz.

Bau dia tersangat la wangi. Kalau nak dibandingkan dengan Budsbaby, i lagi suka bau Burt's bee.. Pastu i add on Baby Bee Skin Cream & Baby Bee Dusting Powder. Skin Cream tu i ada baca review sangat elok utk rashes kat pipi baby or kat badan baby. Ala..baby kan biasa ada rashes kat pipi & leher sebab susu. Amsyar dulu tak teruk sangat rashes dia. tapi bila naik je cepat2 i sapu budsbaby res-q lotion. So kali ni try baby bee skin cream pulak. Since i blom beli powder utk newborn, so i try la sekali baby bee dusting powder.


99.69% Natural

Soothe all the rough spots. Wholesome ingredients are carefully blended to create an ultra-rich, soothing skin crème for baby’s tender skin. Sweet almond oil, aloe vera and beeswax absorb quickly to soften, nourish and re-condition dry skin.



Picture :  Tengok krim dia..so creamy..super duper wangi..!


Yang paling i suka, dia ada member's privilege. Pembelian pertama rm200, terus dapat register as member. So after this bole beli item dengan 10% off from normal price. Pastu dia ada program recycled. Nanti bawak je botol kosong ke mana2 outlet, then dapat beli dgn yang baru dengan 15% less.Ada 20% birthday discount jugak..Suka2.. lagi 1 bila dah member tu mesti la bole accumulate points. RM1 bersamaan 1 point, then boleh tukar dengan cash voucher. 

Tak sabar nak try produk ni kat my newborn.. Apa2 pon Selamat berbuka Puasa..!! Dah kul 4.30ptg.. Jom gi bazar ramadhan..

2 comments:

Miss Pearl said... Reply To This Comment

Hi,

Boleh share review untuk Burt's Bee baby ni? ok tak u pakai kat ur baby? sesuai and berbaloi ke?

Erny Faznie said... Reply To This Comment

@Miss Pearl i ada buat review utk baby skin cream ni.. tgk sini..

http://www.ernyfaznie.com/2013/08/pregnancy-week-34.html

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...