Software edit gambar | A Sweet Life To Remember


MY POPULAR POSTS THIS MONTH

20 January 2015

Software edit gambar

Salam..
Kali ni nak share sikit software yang i guna untuk edit gambar-gambar. nak letak watermark, combine picture semua tu. Dah lama i pakai software ni. So far yang ni je software yg agak friendly dengan i. I bukannya reti sgt edit2 gambar ni. So memang sangat perlu software yang memudahkan kerja & tak perlu nak belajar lama. Free Download yang paling penting.

PhotoScape. Dulu i pakai PhotoScape 3.0. Pastu dia sentiasa upgrade. sekarang ni PhotoScape 3.7 dah. u'ols boleh google software ni or TEKAN SINI utk free download. I dah link siap2 utk u'ols.

photo editor

Photoscape is a freeware photo editing utility that offers a lot of features. It has a reputation for being a very-high quality software package, rivaling even commercial image editing suites in terms of quality.


Photoscape offers many Key Features :
  • Viewer: View photos in your folder, create a slideshow
  • Editor: resizing, brightness and color adjustment, white balance, backlight correction, frames, balloons, mosaic mode, adding text, drawing pictures, cropping, filters, red eye removal, blooming
  • Batch editor: Batch edit multiple photos
  • Page: Merge multiple photos on the page frame to create one final photo
  • Combine: Attach multiple photos vertically or horizontally to create one final photo
  • Animated GIF: Use multiple photos to create a final animated photo
  • Print: Print portrait shots, carte de visites(CDV), passport photos
  • Splitter: Slice a photo into several pieces
  • Screen Capture: Capture your screenshot and save it
  • Color picker : Zoom in on images, search and pick a color
  • Rename: Change photo file names in batch mode
  • Raw Converter: Convert RAW to JPG
  • Paper Print: Print lined, graph, music and calendar paper
  • Face Search: Find similar faces on the Internet 

U'ols xperlukan kelas or toturial pon nak blaja guna sofware ni. Try je 1 by 1. Senang sangat function dia. Semalam i sempat edit gambar anak teruna sulong i. Dah umut 4y baru ada masa nak edit gambar dia. huhuhu... sorry syg.. mommy ni busy la sgt. Ni i edit gambar dia dari newborn sampai la 1y. Dah pon edit kat About Me. Nanti insyaallah ada masa nak edit yang adik dia pulak.

1 comments:

Ayu Jafri said... Reply To This Comment

owh..photoscape mmg best.YM dah lama guna.. :) btw,salam kenal ye.YM follow sini

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...