Blogger Area Media Expert (Advertorial Murah) | A Sweet Life To Remember


MY POPULAR POSTS THIS MONTH

01 May 2015

Blogger Area Media Expert (Advertorial Murah)

Assalamualaikum.. Almost 2 month tak update blog kesayangan ni. Bukan malas tapi tak sempat nak update since pregnant in 3rd trimester. And now, i dah pon selamat bersalin baby girl. Later i buat entry perkenalkan my new baby. Hari ni dah masuk hari ke 22 berpantang. Alhamdulillah..

Kali ni i nak share sesuatu yang sangat berguna pada peniaga-peniaga terutamanya yang berniaga online secara fulltime or part time macam i ni. Bila dah masuk bab berniaga, berniaga la apa sahaja, marketing adalah yang paling penting. Even niaga nasi lemak sekali pon tetap perlukan marketing. Nowdays ramai peniaga yang buat marketing thru facebook, blog, instagram dan sebagainya. Setiap marketing of course la ada nilai or harganya, Sampaikan artis pon ada buat review untuk peniaga-peniaga online. Confirm la makin mencanak sales bila dah masuk blog or instagram artis kan, Tetapi... Ada tetapi ye.. Kalu tak ada minimum RM300, tak yah la berangan nak masuk yang artis punya.

Meh baca details kat bawah ni. Confirm sangat berbaloi untuk peniaga diluar sana termasuklah rakan niaga saya juga ye. Take note ye kawan-kawan..


blog business

 Blogger Area Media Expert(B.A.M.E) menyediakan sebuah  platform kepada peniaga online/offline untuk memperkenalkan produk mereka kepada pelanggan baru dan lama melalui konsep advertorial. Ini memudahkan peniaga kerana semua blogger di bawah pengurusan B.A.M.E mengenakan kadar bayaran yang berpatutan dan murah berbanding blogger blogger yang bukan di bawah pengurusan B.A.M.E . Sebarang maklumat lanjut,sila hubungi Tuan Blogger Area di facebook.

Harga murah

Apa itu konsep advertorial?contoh?
Advertorial = Advertising + Editorial (pengiklanan dalam bentuk editorial)
Kita dapat melihat syarikat syarikat besar menggunakan servis ini sebagai medium mendekati pelanggan dengan menganjurkan event dan pelbagai aktiviti disamping memberi bayaran kepada blogger berkenaan.

feedback

Kenapa anda perlu beriklan dengan B.A.M.E?
1: Murah Sangat, Bukan rm 300 , bukan RM 200... hanya RM XX
2:Mudah Sangat, Beri input dan tajuk.
3:Menarik : 10 ribu blogger sedia membantu perniagaan anda...

Cara hebahan

Tercetusnya idea Pay Per Post ini adalah kerana Tuan Blogger Area selalu mendapat aduan bahawa kos pengiklanan di sesetengah blog amatlah tinggi dan kadangkala tidak masuk akal. Maka Blogger Area yang memiliki lebih daripada 10 ribu orang blogger aktif menubuhkan B.A.M.E untuk menawarkan pengiklanan yang jauh lebih murah, berpatutan serta berkualiti. Mengikut kajian, sesebuah produk baru perlu mendapat pendedahan advertorial lebih kurang 5 hingga 10 untuk mendapat hebahan yang secukupnya.

Berminat untuk beriklan dengan harga terendah?
Hubungi Tuan Blogger Area di Facebook

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...